17 juni 2023

Eerste contract voor warmtenet Klapwijk getekend

Het eerste contract is getekend en dat moest natuurlijk gevierd worden! Op 17 juni zijn we langs geweest op de Haya van Somerenlaan om mevrouw Hofman te bedanken voor het vertrouwen in het warmtenet. Een toekomstbestendige woning en volledige ontzorging om over te gaan van aardgas naar warmte waren voor haar de belangrijkste redenen om voor een warmtenetaansluiting te kiezen.

Bloemen eerste contract warmtenet Klapwijk

Warmte-unit in de meterkast

Mevrouw Hofman is de eerste bewoner van de woning en woont al sinds 1990 aan de Haya van Somerenlaan. Na de aanbouw en de nieuwe keuken kookt zij al 25 jaar op inductie. Een nieuwe kookplaat hoeft ze dan ook niet aan te schaffen als ze overgaat op warmte en ze is erg tevreden over koken op inductie: ‘Ik zou niets anders meer willen, het werkt ideaal’. Tijdens de woningopname is onder andere de meterkast bekeken. Aannemer ToekomstGroep heeft gezien dat de warmte-unit goed in de meterkast past in de hal. Tegelijkertijd is aan tafel uitgelegd hoe de woning aardgasvrij wordt met een aansluiting op warmtenet, hoe de aannemer zijn werk gaat uitvoeren en wat de kosten zullen zijn voor zowel de woningaanpassingen als hoe straks de maandlasten berekend worden.

Lid van Warm Klapwijk

Mevrouw Hofman is lid van Warm Klapwijk en dat heeft geholpen in haar keuze voor het warmtenet. De bewoners belangenvereniging is nauw betrokken bij warmtenet Klapwijk. Zowel financieel als technisch worden er veel vragen uitgezocht voor de bewoners. Warm Klapwijk geeft onafhankelijke antwoorden op vragen die spelen in de wijk. Mevrouw Hopman heeft er vertrouwen in dat dit een goede keuze is. ‘Ik vind het prettig dat HVC één aanspreekpunt heeft, en dat ik bij eventuele storingen ontzorgd wordt. Het keukentafelgesprek was verhelderend en gelukkig zijn er geen grote aanpassingen aan mijn woning nodig’

Tip voor de buurtgenoten

Een tip om ook de buren enthousiast te maken is om langs de deuren te gaan. Een persoonlijke benadering is belangrijk. Er zijn veel vragen. Op deze manier kan iedereen goed zijn of haar persoonlijke vragen stellen.